Friday, November 14, 2008

Garra Rufa Fish Therapy

Am trecut de multe ori pe langa el. Este asezat intr- una din onsen- urile mele preferate din Aomori. Chiar langa scari, la vedere, insa mojoritatea vizitatorilor nu vor sa- i fac o vizita "Doctorului Peste". Este un peste mic, care traieste in Turcia, Syria, Iran sau Irak, protejat impotriva comercializarii, pe nume Garra Rufa.
Si cum spuneam, trecand pe langa bazinul cu apa calda in care se afla pestii, nu am ezitat si de data asta sa nu le fac o vizita. Am primit un ceas care indica 13 minute, timp in care sa ma pot "imprietenii" cu pestii. Mi- am asezat picioarele in apa, si imediat ce au venit pestii, as fii vrut ca prosopul care il aveam in mana pentru a- mi sterge picioarele sa mi- l fii bagat in gura ca sa nu rad cu gura pana la urechi. O senzatie destul de rara, sa simti multi pestisori ca te "pupa" pe picioare. Din cate am inteles trateaza multe boli ale pielii, hranindu- se cu bacteriile si pielea moarta de pe picioare.
Au fost 13 minute de rasete innabusite. Am trecut pe langa acelasi mic bazin si saptamana trecuta, pestii erau mari insa nu pot spune acelasi lucru si despre numarul lor. Oare ce s- o fi intamplat intre timp?

Garra Rufa on wikipedia